A Láma Dalai

A zenekar stílusa sokrétű - sok műfaj, előadó hatott ránk - a fő irányvonal reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszerezünk.
Az ország sok pontján jártunk már klubkoncertek, vagy fesztiválok keretén belül. Koncertjeinken saját számokat és feldolgozásokat egyaránt játszunk. A feldolgozásokat szándékosan nem neves ska-zenekaroktól vesszük, hanem a „világslágerek fanyarul” elvet követve, mindenki által ismert dalokat gyúrunk át a mi stílusunkba, némi humorral átszőve.

2005 őszén a Wan2 Tehetségkutatón, Szarvason döntősök lettünk, ennek eredményeként
2006. nyarán két nagy fesztiválon játszhattunk: a mezőtúri Wan2 Fesztiválon és a Hegyalja Fesztiválon,
A 2006-os VIVA által szervezett Tehetségvadászaton bejutottunk azon zenekarok közé, akikkel riport készült a műsoronban,
2007. márciusában a Batta Dem Reggae Fesztivál keretén belül rendezett Dig Up! Tehetségkutatón 3. helyezettek lettünk,
A 2007-es Free Fest 0. napján szervezett versenyen elsők lettünk, ezzel egy kisebb promóciós szerződést nyertünk, a Majsai Nyári Fesztivál keretein belül lebonyolított tehetségkutató versenyen szintén 1. helyezést értünk el,
2007 novemberében a X. Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon az 1. díjat hozta el a zenekar, ezenkívül a legjobb gitáros, és legjobb fúvós (megosztva az együttesen belül) különdíját – szakmailag talán ez volt az egyik legnagyobb elismerés
2008 tavaszán a Fringe Fesztiválon a zenekar Fringe-Díjat kapott, és bekerült a legeredményesebb fellépők közé, ezáltal felléphettünk a „Nyár a Lánchídon” keretén belül a Pesti hídfőnél felállított színpadon,
2008 nyarán a Pop-Rock Géniusz tehetségkutató versenyen, világzene kategóriában 3. helyezettek lettünk, 2008 szeptemberében a XIII. Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon az 1. díjat szereztük meg, a nyeremény a 2009-es Hegyalja fesztiválon való fellépés, a 2008-as, novemberben megrendezett Jate Klub SZTEhetségkutatóján sikerült szintén elhozni az 1. helyet, és a legjobb gitáros címét, ami a 2009-es SZIN-en való nagyszínpados szereplést jelent.
2007. márciusában felvettünk egy 3 számos demót, Sziget címmel, mely már teljesen tükrözi A Láma Dalai stílusát, játékát. Országos és helyi rádiók egyaránt játszották ezt a 3 számot. Több helyen a helyi listák élén is állt.
Újabb, 4 számos demó felvételére: BALESET!, 2008 októberében került sor, amely szintén elérhető a honlapon!
2009. februárban készült el az első videoklipünk, a BALESET! demóról a Tejföl kiflivel című számunkra.
Az 1. nagylemez Reggae’n’Roll címmel, a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) támogatásával 2009. december 7. –én jelent meg.
2010. május végén a Reggae&Roll album Francia című számára, szintén a PANKKK programon belül, megjelent a zenekar 2. klipje. Külön érdekessége a klipnek, hogy a videóban szereplő pincért, Csenki Attila a Stand Up-os humorista alakítja.
2011-ben már a nevesebb nyári fesztiválok nagy részén játszik a zenekar: Open Road Feszt, Pannónia, Efott, SZIN
2012-es „single” a fesztiválszezon hatására készült Fesztivál című dal.
2013 év végén jelent meg a legújabb Decibel szerelem című maxink.
2015. friss anyaga a Together single, ami angol és magyar változatban is elérhető.
 
Vereb Jani - ének, harsona
Vigh Csabi - gitár
Földi Jácint - trombita
Csányi Laci - szaxofon, vokál
Süveges Szilárd - basszusgitár
Magyari Andris - billentyű
Bíró Zoli - dob
 
www.alamadalai.hu
www.facebook.com/alamadalai
www.soundcloud.com/alamadalai
 

Helyszín: 
RaStage
Nap: 
5. nap - Szombat
Kezdés: 
szombat, 2018, július 28 - 19:20